X
020 771 4743 info@skinspastore.nl

Blog

Super shiny haar met Moroccan Oil

Super shiny haar met Moroccanoil

Arganolie is HOT. Heel hot! Bijna ieder merk komt met nieuwe producten die dit ingrediënt bevatten. Arganolie is onwijs goed voor je haar; het voedt, beschermt, maakt het glanzend en gezond. De olie wordt gewonnen in Marokko en is vrij kostbaar omdat het veel moeite kost om het te verkrijgen. Moroccanoil is het merk wat de trend met arganolie begon. Het werd door een kapster naar Amerika gehaald en binnen no time was het een enorme hype te noemen.

Vorig jaar heb ik het al even kort getest. Ik kocht een setje shampoo en conditioner met een probeerflesje van de oil treatment. Ik was verkocht! Toen het op was heb ik het niet meteen opnieuw gekocht, want er kwamen steeds meer oil treatments op de markt die ik ook wel wilde proberen. Toen Shirley me dit flesje gaf om te testen werd ik heel blij! En dus kan ik jullie nu vertellen wat er zo magisch is aan Moroccanoil. De shampoo, conditioner en glimmer shine spray van deze lijn heb ik er later zelf bijgekocht, maar neem ik ook mee in deze review.

Als eerste de shampoo. Deze zit verpakt in een mooie blauwe fles. De fles is vrij simpel, maar wel vrolijk door de verschillende kleuren letters. Het bevat geen sulfaten, fosfaten of parabenen. Hij schuimt niet zo veel, dat komt omdat er geen sulfaten in zitten. Hier moest ik wel even aan wennen in het begin. De geur vind ik lekker, hij is een beetje unisex. De shampoo maakt mijn haar erg zacht en het spoelt gemakkelijk uit.

Na de shampoo is mijn haar al zo zacht dat ik bijna de conditioner over zou slaan. Dat doe ik natuurlijk niet, want ik ben gek op conditioners. Ook deze is weer vrij van sulfaten, fosfaten en parabenen. De conditioner is wit/ivoor van kleur en erg dik. Het doet mij denken aan een haarmasker. De substantie zorgt ervoor dat het goed blijft zitten in je haar voordat je het uitspoelt (druppelende conditioner, brr). Deze conditioner maakt mijn haar zo zacht, heerlijk. Geen enkel ander duo maakt mijn haar zo zacht als deze.

Bij de shampoo staat arganolie als 9e ingrediënt genoemd, bij de conditioner als 15e. Dit valt mij best tegen, maar alsnog heb ik het gevoel dat de producten doen wat ze beloven.

Dan het meest bekende Moroccanoil product, de oil treatment. Dit is een olie voor je haar. Je brengt dit aan op handdoekdroog haar. Verdeel een paar druppeltjes tussen je handen en breng dit aan op de onderste helft van je haar (vanaf je oren tot aan de puntjes). Hierna kun je het op laten drogen of gaan stylen. De oil treatment is hittebeschermend, dus je hoeft je geen zorgen te maken over schade aan je haar. Voor de glans kun je na het stylen nog een klein beetje olie aanbrengen.

Deze olie zorgt ervoor dat mijn haar niet pluist maar wel gezond aanvoelt en mooi glanst. Mijn puntjes zijn ook minder droog en zien er gezond uit. Ik ben echt groot fan van haaroliën, en dan vooral de Moroccanoil treatment.

De oil treatment kun je gebruiken voor/als:

  • dagelijkse verzorging
  • hittebescherming
  • glansproduct na het stylen
  • bescherming tegen UV straling
  • middel om de droogtijd van je haar te verminderen (werkt echt!)

De Glimmer Shine spray heb ik ooit eens gekregen in een box (zoals de Glossybox). Deze is bedoeld om na het stylen aan te brengen voor extra glans. Deze gebruik ik vaak na het föhnen om mijn haar mooi te laten glanzen. Het is een leuk en goed product, maar ik vind dat je de oil treatment hier ook voor kunt gebruiken.

Zoals je al merkt ben ik behoorlijk enthousiast over de Moroccanoil lijn. Zo enthousiast zelfs dat ik de shampoo en conditioner in literformaat heb aangeschaft. Ik heb al heel wat shampoos getest en gekocht, maar dit is de eerste keer dat ik er literflessen van aanschaf. De producten zijn vrij prijzig, maar ik vind het ze zeker waard. Je doet vrij lang met de producten en ze werken gewoon heel goed. Mocht je twijfelen over deze producten vanwege de prijs, dan kun je ook een reissetje of miniaturen aanschaffen. Naast de producten in deze review zijn er nog veel meer producten te krijgen, zoals maskers, haarsprays en haarborstels. Vooral naar de haarmaskers ben ik nog erg nieuwsgierig!